Winkelwagen Geen producten

Waarom i-Completer?

Gratis handleidingen
Ruim 1.000 producten
Levering binnen 1 dag
30 dagen bedenktijd
34.800 tevreden klanten
10% voor het goede doel

 
 

15 tips om uw iPhone batterij te sparen

15 bespaartips voor uw iPhone accu

Niets is zo lastig als een lege batterij van uw telefoon. Vooral als u op reis bent is het erg vervelend als uw iPhone onderweg plotseling leeg is, zodat u hem niet meer kunt gebruiken. Hieronder vindt u maar liefst 15 tips om een lege accu te voorkomen!

1. Sluit applicaties af
iPhone batterij tipsAls u vanuit een applicatie terug gaat naar het beginscherm door op de home knop te drukken blijft de applicatie nog geopend en draait hij op de achtergrond gewoon verder. Vooral applicaties die locatievoorzieningen gebruiken (zoals TomTom of andere navigatiesoftware) gebruiken ook op de achtergrond nog veel stroom. Schakel daarom regelmatig alle openstaande applicaties uit.

Dit doet u door de multi-task bar te openen (2 x snel achter elkaar klikken op de home button), uw vinger even op een icoon te houden en vervolgens op de min ‘-’ te drukken die linksboven de icoontjes van de geopende applicaties verschijnt. Als u klaar bent drukt u weer op de home knop om terug te keren naar het beginscherm.

2. Zet de helderheid laag
Door de helderheid van het scherm lager te zetten bespaart u veel stroom! Het is meestal voldoende om de helderheid maximaal op de helft te zetten, alleen in het felle zonlicht is het soms nodig om de verlichting wat hoger in te stellen. Om de helderheid aan te passen gaat u naar ‘Instellingen > Helderheid’ en sleept u het balkje net zover naar links zodat het scherm nog goed leesbaar blijft. Ook kunt u hier de functie ‘Pas automatisch aan’ inschakelen zodat de helderheid automatisch lager wordt als de omgeving donker is.

3. Schakel Bluetooth uit
Gebruikt u geen Bluetooth apparaten? Schakel dan de Bluetooth functie uit om de batterij te sparen. U vindt deze optie onder ‘Instellingen > Algemeen > Bluetooth’.

4. Schakel 3G en mobiele data uit
Door 3G in te schakelen worden gegevens sneller geladen, maar raakt de batterij wel sneller leeg. Schakel daarom de 3G functionaliteit uit onder ‘Instellingen > Algemeen > Netwerk’. Hier kunt u ook Mobiele data uitzetten als u deze niet gebruikt.

5. Schakel locatievoorzieningen uit
Locatievoorzieningen zijn leuk, maar als u ze niet nodig hebt voor bijvoorbeeld navigatie kunt u ze beter uitschakelen. U vindt deze optie onder ‘Instellingen > Locatievoorzieningen’. Ook kunt u ervoor kiezen om de locatievoorzieningen alleen voor bepaalde applicaties in te schakelen, voor veel applicaties (Twitter, Camera, Safari e.d.) is het namelijk niet noodzakelijk dat uw actuele locatie continue wordt bijgewerkt.

6. Schakel pushnotificaties uit
Door push notificaties uit te schakelen krijgt u niet steeds meldingen van alle applicaties, die uiteraard ook energie kosten. U kunt dit per applicatie in- of uitschakelen onder ‘Instellingen > Berichtgeving’.

7. Schakel het zoeken naar WiFi netwerken uit
Standaard staat de optie aan dat er WiFi netwerken gezocht worden. Als u onderweg bent wilt u echter niet dat uw iPhone continue alle beschikbare WiFi-netwerken zoekt, dit kost namelijk veel stroom. U kunt deze optie uitzetten onder ‘Instellingen > Netwerk > Wi-Fi > Vraag om verbinding’. Als u ergens verbinding wilt maken met een WiFi netwerk kunt u vervolgens eenvoudig even handmatig een WiFi netwerk zoeken.

8. Schakel de automatische tijdzone-instelling uit
De automatische tijdzone-instelling kan soms ook veel stroom gebruiken en ervoor zorgen dat uw accu sneller leeg raakt. Deze kunt u uitschakelen onder ‘Instellingen > Algemeen > Datum en tijd > Stel automatisch in’.

9. Schakel de Push functie uit
Bij de Push functionaliteit kunt u instellen hoe vaak uw iPhone controleert op nieuwe e-mails e.d. (bijvoorbeeld elk kwartier, elk half uur of elk uur) als hij stand-by staat. Hoe vaker u nieuwe gegevens ophaalt, hoe sneller de batterij weer leeg gaat. U kunt dit daarom het beste aanpassen naar ‘Elk uur’ of ‘Handmatig’ via ‘Instellingen > E-mail, contacten, agenda’s > Nieuwe gegevens’ en de Push functie uitschakelen.

10. Schakel de vliegtuigmodus in
Wilt u de iPhone alleen gebruiken als iPod om muziek te luisteren, filmpjes te kijken of spelletjes te spelen? Dan kunt u het beste de vliegtuigmodus inschakelen via ‘Instellingen > Vliegtuigmodus’. U kunt dan uiteraard niet bellen of internetten, maar uw telefoon alleen offline gebruiken.

11. Stel het automatisch slot sneller in
U kunt instellen dat de iPhone automatisch naar de slaapstand gaat als u hem enige tijd niet gebruikt door middel van het automatische slot. Hoe eerder het automatische slot ingeschakeld wordt hoe minder energie het kost omdat het scherm en de applicaties dan ook sneller worden uitgeschakeld. Stel het automatische slot bijvoorbeeld in op 1 of 2 minuten via ‘Instellingen > Algemeen > Automatisch slot’.

12. Schakel de Equalizer uit
De Muziek applicatie heeft een handige Equalizer functie, die helaas wel extra stroom kost. Door deze uit te schakelen wordt de muziek misschien iets minder mooi om naar te luisteren, maar bespaart u wel de batterij. U vindt deze optie onder ‘Instellingen > Muziek > Equalizer’.

13. Zet iCloud uit
Met iCloud kunt u makkelijk automatisch backups laten maken van uw iPhone. Deze synchronisatie kost echter wel stroom, daarom kunt u ervoor kiezen om bepaalde onderdelen hiervan (tijdelijk) uit te schakelen via ‘Instellingen > iCloud’.

14. Schakel diagnostische gegevens uit
Als deze functie aanstaat worden gegevens over diagnose en gebruik dagelijks automatisch naar Apple doorgestuurd. Ook deze optie kost weer stroom en kunt u daarom net zo goed uitzetten via ‘Instellingen > Algemeen > Info > Diagnose en gebruik > Stuur niet’.

15. Laadt de batterij slim op
Hoewel het eigenlijk niet mag uitmaken is het toch het beste om uw iPhone pas op te laden als de batterij bijna leeg is (onder de 20%) en dan in één keer door laden tot hij weer helemaal vol is (100%). Door dit regelmatig te doen (bijvoorbeeld iedere maand) wordt de levensduur van de accu verlengd!

Bonustip!
Helpen de bovenstaande tips niet, en blijft uw accu heel snel leeglopen? Soms draait er op de achtergrond nog ergens een proces dat niet gestopt kan worden. Uw iPhone helemaal uitschakelen en weer aan zetten wil dan nog wel eens helpen om dit proces te stoppen. In extreme gevallen moet u hiervoor zelfs een backup maken, de iPhone helemaal wissen en de backup weer terug zetten. Zorg er ook altijd voor dat uw iPhone is geupdate naar de meest recente software versies die vaak geoptimaliseerd zijn om de batterij te besparen!

Handige oplaad accessoires
Voor het geval uw accu toch leeg raakt onderweg, op reis of op kantoor hebben wij een aantal handige accessoires voor u op een rijtje gezet:

- Autolader (opladen via de sigarettenaansluiting)
USB autolader (opladen via een USB kabel)
- USB adapter (opladen via het stopcontact)
- USB kabel (opladen via de USB poort van bijvoorbeeld uw laptop)
Lightning kabel (opladen via de USB poort via Lightning connector)
- Reisstekker (internationale USB oplader voor buitenlandse stopcontacten)
- Externe accu (externe accupack om uw iPhone op aan te sluiten)

    13-06-2013 00:00

Reparatie onderdelen en accessoires voor de iPad, iPhone, iPod en Samsung.

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW